Bilgisaymaz® Online Oyunlar,Okul,Spor,Haberler
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol
Bilgisaymaz® Online Oyunlar,Okul,Spor,Haberler
Lütfen Giriş Yap veya Kayıt Ol
Bilgisaymaz® Online Oyunlar,Okul,Spor,Haberler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgisaymaz® Online Oyunlar,Okul,Spor,Haberler


 
AnasayfaLatest imagesGiriş yapKayıt Ol
Alttaki "Beğen" tuşuna basarak Facebook sayfamızı beğenirseniz sevinirim.

 

 Patlıcanlı Pilav

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
serpil
Süper Üye
Süper Üye
avatar


Patlıcanlı Pilav Aost10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 303
Rep Puanı Rep Puanı : 6
Nerden Nerden : osmaniye
Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : YOK
Yaş Yaş : 48
Patlıcanlı Pilav Alt10

Patlıcanlı Pilav Empty
MesajKonu: Patlıcanlı Pilav   Patlıcanlı Pilav EmptyC.tesi Eyl. 12, 2009 8:30 pm

Malzemeler:
1 kg patlıcan 4 kuru soğan
i 1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynar su

YAPILIŞI: Patlıcanları şerit şerit soyup, yarım santim kalınlığında uzunlamasına doğrayalım. Doğranmış patlıcanları tuzlu suyun içinde acısı çıkana kadar 10 dk. bekletelim. Suyunu süzüp, zeytinyağın bir kısmıyla arkalı önlü yağlayalım. Fırın tepsisine dizip, patlıcanlar pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirelim. Diğer tarafta, soğanları yemeklik doğrayalım. Zeytinyağını tencereye koyup soğanları ilave edelim. Soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım, toz şeker ve dolmalık fıstıkları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Pirinçleri yıkayıp süzdürelim. Tencereye aktaralım, 1 su bardağı sıcak su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Tencereyi ocaktan alıp baharatlarla lezzetlendirelim. Fırında kızarttığımız patlıcanların içine birer kaşık koyup rulo saralım. Yayvan pilav tenceresine yan yana dizelim. 1 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte pişirelim. Servis tabağına alıp maydanoz ya da dereotuyla süsleyelim, ılık servis yapalım. Bereketle, afiyetle, ellerinize sağlık…
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
kems66
Çalışkan Üye
Çalışkan Üye
kems66


Patlıcanlı Pilav Aost10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 112
Rep Puanı Rep Puanı : 2
Nerden Nerden : Yozgat
Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : YOK
Yaş Yaş : 31
Patlıcanlı Pilav Alt10

Patlıcanlı Pilav Empty
MesajKonu: Geri: Patlıcanlı Pilav   Patlıcanlı Pilav EmptyPerş. Ekim 29, 2009 4:42 pm

acıktım Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
tuna
Administrator
Administrator
tuna


Patlıcanlı Pilav Aost10
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 1188
Rep Puanı Rep Puanı : 32
Nerden Nerden : NeReYe xD
Uyarı Seviyesi Uyarı Seviyesi : YOK
Yaş Yaş : 29
Patlıcanlı Pilav Alt10

Patlıcanlı Pilav Empty
MesajKonu: Geri: Patlıcanlı Pilav   Patlıcanlı Pilav EmptyCuma Ekim 30, 2009 5:20 am

komik
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://bilgisaymaz.tr.cx
 
Patlıcanlı Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bilgisaymaz® Online Oyunlar,Okul,Spor,Haberler  :: Yemekler :: Ev Yemekleri-
Buraya geçin: