Tatlı için deliren arkadaşlarım eminim bu tatlıyıda boş geçmeyecekler.Değerli zamanımı ayırarak yazıyorum annenize,anneannenize,babannenize,halanıza gibi akrabalarınıza söyliyerek bu tatlıları size hazırlarlar afiyetle yedirirler.
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak şerbeti
hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu, limon suyunu ilave edip, 10
dakika kaynatalım ve ateşten alarak soğutalım. İri dövülmüş fındığın
içine şekeri, yumurta alcını, tarçını ilave ederek karıştıralım. Milföy
hamurlarını merdane ile inceltelim. Orta kısımlarına fındıklı harçtan
koyup, kenarlarını üstte kapatıp ters çevirelim ve milföy rulolarını
yandan kesip hafifçe yağlanmış fırın kabma dizelim. Üzerlerine yumurta
sarısı sürelim ve çatalla çizikler yapalım. 10 dk. önceden ısıtılmış
200 derece ısılı fınnda hamurların altlan ve üstleri nar gibi kızarana
dek pişirelim. Tathlan fırından alıp 5 dk. sonra üzerine şerbetini
gezdirelim. Tekrar söndürülmüş, ama sıcak fırında 15 dk. kadar
şerbetlerini çekmesi için bekletelim.
HAZIRLANIŞI 15 dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 35-40 dakika
MALZEMELER
1 büyük paket milföy hamuru (10 yaprak)
200 gr. iri dövülmüş fındık 3 çorba kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurta (akı şansı ayrılır)
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un
Afiyetle Dımanıza Şenlik Vermesi Dileğiyle