Çeyrek paket yaşmaya 2 su bardağı un 1/4 çay bardağı sıvıyağ 1/4 çay bardağı süt Yarım su bardağı su tuz 2 adet patlican 200 gram minik kuşbaşı doğranmış dana eti Kaşar peyniri Sosu:
1 tepeli tatlı kaşığı salça 2 yemek kaşığı zeytin yağı karabiber kırmızı pulbiber su Közlenmiş Patlıcanlı Etli Pizza Tarifi:
Ön hazırlık olarak Paltıcanları közleyin. Kolay soyulması için bir poşete koyun ağzını kapatın. 1-2 dakika bekletip kabuklarını soyun. Kararmaması için üstüne limon sıkın. İnce ince doğrayın. Eti düdüklüde haşlayın. Yoğurma kabına unu alın ortasını açın. Mayayı ortasına koyun üstüne ılık süt döküp mayayı eritin. Sıvıyağ ve suyu ilave edin unun üstüne tuz döküp yoğurmaya başlayın. Eliniz hamurdan çıkmazsa un ilave edebilirsiniz. Hamurun üstüne nemli bir mendil örtüp 10-15 dakika dinlendirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Su bardağına salçayı, zeytinyağını koyun üstüne karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Bardağı yarısına kadar suyla tamamlayın. Dinlenen hamuru iki bezeye bölün. Altını ve üstünü unlayıp merdaneyle fırın tepsisine sığacak büyüklükte açın. Ayrı ayrı tepsilere yerleştirin. Hazırladığınız sosu üstlerine sürün. Rendelenmiş kaşarı yayın. Patlıcan ve eti hamurun üstüne yayın 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.